Pesto z Thermomixa

pesto-thermomix-4

Takiego pesto jeszcze nie jedliście! Gwarantuję!

Najlepsze pesto z Thermomixa. Na przepis wpadłam widząc moją doniczkę pełną świeżej bazylii, na której zerwanie był już chyba ostatni moment. wiele razy przygotowywałam już tradycją wersję pesto z Thermomixa z orzeszkami Pini i serem typu parmezan, jednak to dzisiejsze jest o wiele bardziej aromatyczne, ostrzejsze i pachnie porostu obłędnie! Polecam więc Wam przepis na najlepsze pesto z Thermomixa

pesto-thermomix-3

Składniki:

40 g liści bazylii

1 ząbek czosnku

1/4 łyżeczki soli

60 g oliwy

30 g sera pecorino

15 g orzechów włoskich

pesto-thermomix-4

Przygotowanie:

Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć pecorino, rozdrobnić 5 s/obr. 10. Dodać orzechy włoskie, czosnek, bazylię, oliwę i sól, zmiksować 20 s/obr. 7. Pesto przełożyć do słoika, zalać od góry oliwą by pokryła całe pesto, przechowywać w lodówce do 7 dni.

Z czym podawać?

Ze wszystkim! Świeże pieczywo, grzanki, makaron, grissini, risotto, gnocchi, a nawet do pizzy, czy gotowanych ziemniaków. U mnie tym razem trafiło do sałatki z buratą i truskawkami.

Jeśli jesteś zwolennikiem nieco bardziej fit sosów zajrzyj do wpisu fit sosy z Thermomixa.

Umów się na prezentację urządzenia Thermomix i wypróbuj razem ze mną ten wspaniały przepis, zadzwoń 509 285-071

Tagi:

Podobne Artykuły

dodał
Poprzedni Wpis Następny Wpis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0 udostępnień