Thermomix, czy warto?

Thermomix – warto czy nie warto go mieć? Lubimy sobie ułatwiać życie codzienne, prawda?
Zamiast prać ręcznie, na tarze, czy też w Frani przerzuciliśmy się na pralki automatyczne, albo jeszcze lepiej pralko – suszarki.
Od stuleci myliśmy naczynia ręcznie, umówmy się – chyba nie ma żadnej osoby która by to lubiła i znajdowała w tej czynności swoje spełnienie. Przerzuciliśmy się więc chętnie i stadnie na zmywarki.
Kiedyś zamiataliśmy, później z radością powitaliśmy w naszych domach Kaśki, odkurzacze z filtrami czy bez, a docelowo naciskając jeden przycisk, włączamy sprzęt który odkurza za nas cały dom.

prezentacja thermomix

Dlaczego by więc nie zmienić tradycyjnego gotowania w garnku na gotowanie za pomocą jednego przycisku palca?

Tak, mówię tu o urządzeniu Thermomix.

Użytkuję Thermomix już ponad trzy lata, więc myślę że poznałam go na tyle dobrze, by móc wypowiadać się czy warto mieć w domu. Warto na pewno dać sobie szansę poznania go i wyrobienia własnej opinii.

Co to jest ten Thermomix i z czym to w ogóle się je?

Każdy z nas przez lata gromadzi bardzo wiele”niezbędnych” urządzeń i narzędzi kuchennych, które najczęściej zajmują miejsce w najczarniejszych zakamarkach szafek. Parowary, garnki, miksery, szybkowary, szynkowary i wiele, wiele innych…

Tu przewaga urządzenia Thermomix jest bezsprzeczna – łączy w sobie wszystkie funkcje zajmując jednocześnie mało miejsca. I tak, do najważniejszych jego funkcji należy:

WAŻENIE – funkcja wagi

SIEKANIE – np. warzyw na sałatkę

MIELENIE – np. mięs

BLENDOWANIE – np zup-kremów czy dań dla niemowląt

MIKSOWANIE – funkcja używana np. do ciast naleśnikowych

GOTOWANIE – w tym wolne gotowanie np. rosołu czy funkcja sous-vide, gotowanie w niskich i wysokich temperaturach

MIESZANIE – np podczas gotowania zup czy sosów

GOTOWANIE NA PARZE – ryb, warzyw, mięsa

UBIJANIE – np. białek na bezę

WYRABIANIE CIASTA – np. drożdżowego czy na pizzę

EMULGOWANIE – funkcja przydatna przy robieniu sosów

PODGRZEWANIE – np. zup

i inne (nowe funkcje zaczytują się do urządzenia po wczytaniu aktualizacji)

ROZDRABNIANIE – np. parmezanu, orzechów

ROZTAPIANIE – np. masła

RUMIENIENIE – np. cebuli, mięsa

KARMELIZACJA – funkcja przydatna do robienia np. lizaków, lodów z solonym karmelem

FERMENTACJA – np. jogurtów, serów

Cookidoo – baza przepisów

A jedną z funkcji mających najwyższą wartość jest wbudowana aplikacja Cookidoo. Olbrzymia baza przepisów dostępnych online, umożliwiająca gotowanie w urządzeniu Thermomix z ustawieniami, które krok po kroku przeprowadzają nas przez każdy szczegół przepisu.

Thermomix to znacznie więcej niż tylko gadżet – to inwestycja. Jeśli nigdy wcześniej nie widziałeś ani nie używałeś urządzenia Thermomix, zdziwisz się, ile czasu, wysiłku i pieniędzy może on zaoszczędzić. Dawno minęły czasy produktów z torebki, gotowych dań i drogich dań na wynos, ponieważ rezultaty, które można osiągnąć dzięki Thermomix, nie mają sobie równych. Potężny, wszechstronny i prosty w użyciu, Thermomix otwiera cały świat pysznych i kreatywnych możliwości.

Thermomix jest sprzedawany wyłącznie przez przedstawicieli podczas sprzedaży bezpośredniej, co stwarza fantastyczną możliwość zobaczenia urządzenia Thermomix w akcji we własnym domu – zanim zdecydujecie, czy jest odpowiedni dla Was. Demonstracja na żywo to po prostu najlepszy sposób, aby zobaczyć, co potrafi i nauczyć się przygotowywać różnorodne potrawy z urządzeniem Thermomix w swobodnej i nieformalnej atmosferze. Dodatkowo prezentacja nie zobowiązuje do zakupu, ma wyłącznie na celu zaprezentowanie możliwości urządzenia oraz przedstawienie możliwości jego nabycia.

Prezentacja nie zobowiązuje do zakupu – aby umówić się na prezentację na żywo lub online zadzwoń – 509285071 lub napisz imroczek@emmes.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *